MALZEMELER
4 adet yaklasık 150gr tavuk göğsü fileto
50 gr. tereyağ
5 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kapari
3-4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 cup tavuk suyu
2 adet limon
1/4 kıyılmış maydanoz
1 cup un
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Elinizde bulunan tavuk göğsu filetolarını , hic bir yeri açıkta kalmayack sekilde una bulayın.
Eliniz ile yüksekte tutup fazla ununu silkeleyin .
Orta derecede ısıya ayarlanmış ocağınızın üzerinde , önceden kızdırmış olduğunuz yapışmaz yüzeyli tavanıza 50 gr. tereyağı ve 4 yemek kaşığı sıvıyağı ilave edin.
Tereyağınız erir erimez , unlamış olduğunuz tavuk filetolarını kızartmaya başlayın. Her iki yüzeyi ayrı ayrı yaklasık 5 dakika kızartın . Herkesin ocağının performansı aynı olmayabilir. Bu yüzden doğru piştiğine , zaman takibi ile karar veremediyseniz , unlanmış olan yüzeyin renginin kızarması ile karar verebilirsiniz.
Kızarmış olan tavukları ayrı bir tabağa alın. Fazla yağını almak için dilerseniz altina havlu kağıt koyabilirsiniz..
Tavanıza ,kalan 1 yemek kaşığı sıvıyağı , ince kıyılmış sarımsağınızı , kaparileri ilave edin .
Sarımsaklarınız hafif yumuşayıp kokusunu salmaya başlayınca tavuk suyunu ve 1adet limon suyunu ilave edin .
Ateşin gücünü arttırın ve yaklaşık 3 -4 dakika sonra kaynamakta olan sosunuz toklaşıp ,kaynatmaya başlamadan önceki halinin yarı seviyesine düştüğünü göreceksiniz.
Kaynamakta alan sosun içine kıyılmış maydanozun yarısını , tuz ve karabiber ilave edin. Dilerseniz 1/2 limon suyu da ilave edebilirsiniz.
Bu aşamada tavuklarınızı tekrar tavanıza alın ve sadece 1/2 dakika sos ile birlikte kaynatın.
Üzerine limon dilimi ve kıyılmış maydanoz ilave ederek servis yapılır.
Not: Bu tarif , benim son zamanlardaki uygulamaktan en çok zevk aldığım tarif.... Limon ,sarımsak ve maydanozun lezzetlerinin birbirine karışığında nasıl bir tat ortaya çıkarttığını anlatmak bu tarifi vermek kadar kolay değil..Anlatılmaz ,Yaşanır dediğim bu lezzeti sizde deneyin . Bana hak vereceksiniz.
Afiyet Olsun:))
SAUTEED CORN WİTH BASİL
MALZEMELER
4 adet taze mısır
1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
50 gr. taze fesleğen (ince kıyılmış)
50 gr. tereyağ
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
1:) Taze mısırlarınızı bıçak ile taneleyiniz.
2:) İnce kıyılmış taze soğanı , tereğında diriliğini kaybedene kadar yaklaşık 2 dk. soteleyin.
3:) Mısırlarınızı ilave edin ve 5-6 dakika daha sotelemeye devam edin.
4:) Son olarak ,ince kıyılmış fesleğeni ,tuzu ve karabiberi ekleyip sıcak olarak servis yapın.
Not: Bu tarif için seçmiş olduğunuz mısırın çok körpe olmasına dikkat edin..Mısırınız ne kadar körpeyse pişirme süresini de o kadar azaltmalısınız.
Mısır tarifini benim ile paylaşan arkadaşım Ann 'e çok teşekkür ederim..Israr ile denemem gerektiğini bu tarifin etlerin ve tavukların yanına çok yakıştığını söylemişti..İyikide dinlemişim onu :))Gerçekten çok lezzetli ve çok kolay bir tarif...
Türkiye'de satın aldığım mısırların çok körpe olmadığını hatırlıyorum . Arzu ederseniz bu işlemi konserve mısır ile de deniyebilirsiniz. Belki mısırlarınız aynı çıtır kıvamı almayabilirsiniz.... ama emin olun lezzetinde hiç bir fark olmayacaktır..
Afiyet Olsun:))