1/31/2009
KOLAY TIRAMISU
Malzeme:
1 paket tuzsuz etimek
Islatmak için:
1 kase ılık su
2 yemek kaşığı nescafe
2 tatlı kaşığı toz şeker
muhallebi için:
50 gr tereyağ
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
1,5 bardak toz şeker
1,5 lt. süt
3 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
süs için:
1 paket kakao
yapılışı:
Etimekler borcama dizilir ve nescafe'li karışım ile ıslatılır.
Muhallebiyi pişirmek için önce ,un , yağ ile kavrulur . Süt, şeker ve vanilya eklenir ve pişirilir.
Muhallebi ılıklaşınca ,içine toz kremşanti eklenir ve mixerle çırpılır. Islatılmış olan etimeklerin üzerine dökülür.
Soğuduktan sonra üzerine kakao serpilir ve ikram edilir.