2/25/2009
BAHARATLI TARİFLER: KÖRİLİ KISIR
Sevgili arkadaşım Nurhan 'ın ellerine sağlık. Bugün ona gideceğimiz kesinleştiğinde BERRY CAFE 'ye koyabilmek için ondan bu lezzetli tarifini yapmasını rica etmiştim.Daha önce bize körili kısır yaptığında herkes bayılmıştı..Bugünde hiç farklı olmadı..Tekrar çok teşekkürler..
Malzemeler:
4 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı sıcak su...
2 tane büyük soğan
1-2 diş sarımsak
4 kaşık biber salçası
4 kaşık domates salçası
4 kaşık yoğurt
4 kaşık mayonez
2 tatlı kaşığı köri
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
4 su bardağı ince bulgur, 4 su bardağı sıcak su ile ıslatılır.Baharatların hepsini ,bulguru sıcak su ile karıştırmadan önce ilave ederseniz aromaları daha fazla çıkacaktır.
Soğanlar robottan geçirilir. Sarımsaklar ezilir. Ve sıcak suda ıslatıldıktan sonra soğumuş olan bulgur ile bütün malzeme karıştırılır..
Marul yaprakları ile servvis yapılır.