Malzemeler:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 125g .tereyağı
Yapılışı:
- Derin bir tencerede yağ eritilir. Un ilave edilip kısık ateşte yaklaşık 20 – 25 dakika kavrulur. Bu süre sonunda unun rengi dönmüş olmalıdır.
- Başka bir ocak üzerindeki tencerede şeker suyun içinde eritilir. Ocağın altı ve tencerenin kapağı kapatılır.
- Kavrulma işlemi bitince sıcak şerbeti ilave et. Helva iyice toparlanıncaya kadar sürekli hızlı bir şekilde karıştır. Bu işlemden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin.
- Bir kaşık yardımıyla yada elle şekiller vererek servis tabağına al.
- Üzerine hindistan cevizi, fıstık vb.seperek servis yapılır.
Afiyet olsun