MALZEMELER:
2 kg ispanagin koku
1 tane orta boy sogan
200 gr dana kiyma
1 limon
1 yumurta sarisi
tuz
karabiber
2 yemek kasigi un
zeytinyag
Yapilisi:
2 kg ispanagin koklerinden ayrilir. Yikanir.
1 orta boy sogan kup kup dogranir ve zeytinyag icinde karemellestirilir. Icerisine kiyma ilave edilir ve kavrulur.
Yikanmis olan ispanak kokleri sogan ve kiyma karisimina eklenir. Uzerine 1/2 bardak kaynar su ilave edilir. Karabiber ve tuz eklenir. Kisik ateste pisirilir.
Ayri bir tarafta 1 limonun suyu, un ve 1 yumurtanin sarisi cirpilir.
Pismis olan yemegin suyundan alinip bu karisima eklenir ve cirpma islemi devam eder.
Hazirlanmis olan terbiye yemegin icine katilir. Ispanak koklerini zedelemeden suyuna cirpilir.
Afiyet olsun.
Not: Teknik problemizin bir kismi hala devam ettigi icin ingilizce karakterler ile yazmak zorunda kaldim. Hepinizden ozur dilerim...