10/29/2009

MİNİ TALAŞ BÖREĞİ


MALZEMELER

6 adet milföy

1/2 kahve fincanı sıvıyağ

1 tane soğan

1 adet havuç

1 adet patates

150 gr konserve bezelye

250 gr kuzu kuşbaşı

tuz

karabiber

1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Soğan , küp şeklinde kesilir. Sıvı yağ ile kavrulur. İçine , et ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Havuç ve patates haşlanır. Küp şeklinde doğranır ve bezelye ile birlikte etin içine ilave edilir.

Tuz ve karabiber ile baharatlandırılır.

Milföy hamurları , dört eşit parçaya bölünür . Elde edilen parçaların içerisine harç malzemesi koyulur ve hamur bohça şeklinde katlanır.

Tepsiye dizilir , üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.

Afiyet olsun