MALZEMELER
2 bardak un
3 kaşık yoğurt (tepeleme)
125 gr erimiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak tahin
1 bardak toz şeker
istenirse 1 bardak ceviz
YAPILIŞI2 bardak un
3 kaşık yoğurt (tepeleme)
125 gr erimiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak tahin
1 bardak toz şeker
istenirse 1 bardak ceviz
Yoğurt , un, eritilmiş tereyağ , vanilya ve kabartma tozu yoğrulur ve hamur elde edilmiş olur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayrılır . Kalan hamur , yağlanmış borcama yayılır .
Tahin ve şeker karıştırılır . Arzu edilirse ceviz ilave edilir. Şekerli tahin , hamurun üzerine yayılır
Kenarda bekliyen hamur tartın üzerine rendelenir.
175 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.
Afiyet olsun