2/12/2009

HASANPAŞA KÖFTE


750g kıyma
1 baş kuru soğan
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
Püre için:
5-6 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
tuz
Salçalı sosu:
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Üzerine:
dilimlenmiş taze kaşar

Yapılışı:
1. Püre için patatesleri soyup, haşlayın. Ezip püre haline getirin. Tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleyin. Sütü karıştıra karıştıra ekleyin. En son tuzunu koyup püre yapın.(Not: Hasanpaşa köftede normalde patates püresinin içine 1 tane yumurta kırılıp çırpılıyor ,ama ben sevmediğim için eklemedim)
2. Köfte malzemelerini karıştırın. Harçtan, cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)
3. Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin.Dilimlenmiş kaşar peyniri pürenin üzerine koyun. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin yanına doğru dökün. Fırına koyup kaşar peynirler kızarana kadar pişirin.

Servis yaparken üzerine salçalı sosundan dökerek servis yapılır.