2/13/2009

KİVİLİ YOĞURT PASTASI




taban malzemesi:
1 paket petibör bisküvi
70 gr. tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın

yoğurt karışımı:
600 gr yoğurt
300 gr limonlu jöle
2 bardak kaynar su
1 paket kremşanti
1 bardak süt.
1 paket vanilya

içi:
2 tane muz
2 tane kiwi


üzerine
hindistan cevizi ve kiwi


Öncelikle pasta kalıbı hazırlanır. Kelepçeli kalıbın tabanına göre yağlı kağıt kesilir ve en alta yerleştirilir.

Daha sonra petibörler toz haline getirilir ve tavada tereyağı ve tarçın ile kavrulur.
petibörlü bu karışım yağlı kağıdın üzerine bastırılarak pasta tabanı hazırlanır.

1 bardak süt ile 1 paket kramşanti çırplır.
300 gr toz jole ile 2 bardak kaynar su karıştırılır. ve ılımaya bırakılır.

Kiviler kalıbın yanına dizilmek üzere hazırlanır.Hazırlanan kiviler, jöleye batırılır ve kelepçeli kalıbın yan kısımlarına yapıştırılır. Diğer tarafta içine konulacak meyvelar küp küp doğranır.

Ilınınca jöle ile krem şanti karıştırılır. Bu karışıma 1 paket vanilya ve yoğurt eklenir mixerle çırpılır.

Küp küp doğranmış olan meyveler petibörle hazırlanmış olan tabanın üzerine yayılır. ve meyvelerin üzerine karışımın yarısı dökülüp buz dolabına konur. 1 saat kadar bekledikten sonra karışımın diğer yarısı dökülür.

Karışımı aynı 1 kerede dökmüyoruz çünki meyveler yukarı kalkmasın diye .. üzeri güzelce kapatılır ve soğuduktan sonra kalıbım dışına saç kurutma makinası tutulur.. böylelikle kalıbın yanına yapıştırılan kiviler kalıpta değil pastada kalıyor.

Not: Aslında orjinal tarifinde içine armut ve elmada doğranıyor ama ben sert oldukları için tercih etmedim.

Üzeri bembeyaz bırakılıyor. Hiç süslemiyor. Ama ben bir değişiklik yapıp , daha kalıptan çıkarmadan üzerine bol miktarda hindistan cevizi döktüm, kalıptan çıkartıncada kivi ile üzerini süsledim. Tercih sizin....


afiyet olsun