2/25/2009
KARALAHANA DOLMASI
MALZEMELER:
1 kg taze karalahana yaprağı
1/2 kg orta yağlı kıyma( dolmalık)
3/4 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
2 domates rendesi
nane
maydanoz
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
Yapılışı:
Lahana yaprakları kaynar suda yaklaşık 10 dakika haşlanır.
Bütün malzeme karıştırılarak dolmanın içi hazırlanır.
Haşlanmış lahana yaprakları sarılır.
Tencerenin altına ,lezzet vermesi için varsa kuzu kemiği yerleştirilir. Kemik yoksa ,dolmalar pişerken tencereye yapışmasın diye haşlanan yaprakların saplarından konur.Bunun üzerine dolmalar dizilir. En üstüne bir tane tabak kapatılır. 2 - 3 bardak kaynar su ilave edilir ,yaklaşık 1 saat pişirilir.