3/11/2009

LAZ BÖREĞİ



Hamur için malzeme:

2 tane yumurta
1,5 bardak süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
az tuz
aldığı kadar un

Muhallebi için malzeme:

1 lt. süt
6 kaşık un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 bardak şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
1/2 çorba kaşığı karabiber
1/2 çorba kaşığı tereyağ

Şerbet için malzeme:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu



Yapılışı:

Yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar un yoğrulur. Hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalı.

Yoğrulmuş olan hamurun üzeri ,ıslak bez ile örtülür ve dinlenmeye bırakılır.

Muhallebinin sütü kaynatılır. 6 kaşık un ve 2 çorba kaşığı nişasta bir bardak su ile açılır.Kaynayan sütün içerisine yavaşça dökülür ve çırpılır. 3 bardak ve 1 paket vanilya eklenir ve çırpma işlemi devam eder.

Ayrı bir tarafta 2 yumurta blendır ile çırpılır. Muhallebinin altı södürülür. Karabiber ve tereyağ ilave edilir.
Çırpılmış olan yumurtalar yavaşça ilave edilir ve muhallebi blendır ile çırpılır.

Hazırlanmış olan hamurdan 12 tane beze çıkartılır ve yufkalar açılır.

Tepsinin en altına konmak için açılan yufka tepsiden büyük olsun ,kenarlardan taşsın.6 tane yufka alta ,6 tane yufka muhallebinin üzerine gelecek gibi koyulur.Her yufkanın arasına az fındık dökükülür. 6 yufka konduktan sonra muhallebi koyulur, üzerine fındık dökülür ve tekrar 6 yufka konur.En alttaki büyük yufka kenarlardan yukarıya doğtu toplanıp kapatılır. Üzeri kesilir ve eritilmiş tereyağ dökülür.

175 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Şerbet kaynatılır.Altını söndürdükten sonra 3 -4 dakika kadar dinlendirilir. Ilık böreğin üzerine dökülür..

Afiyet olsun