5/06/2009

ÇİLEKLİMMM




Çilek mevsimi geldi.... tatlılarımız şenlendi....

MALZEMELER.

1 paket kakaolu petıbor
1/2 kg çilek
70 gr tereyag
1/2 kahve fıncanı sıvı yağ
3 kahve fıncanı un
1.5 bardak toz seker
1.5 lt. sut.
3 paket vanılya
1 paket krem santı

Uzeri için:

2 su bardağı çilek püresi
2 kaşık buğday nişastası
3 kaşık şeker
1 kahve fincanı su

Süslemek için:

Hindistan cevizi

Yapılışı:

Tereyağ eritilir ve un ilave edilip kavrulur. Süt, şeker ve vanilya ilave edilip çırpılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Muhallebi piştikten sonra soğumaya bırakılır. Üzerine 1 paket kremşanti mixerlenir.

Borcamın en altına bir sıra petibör yerleştirilir. Üzerine muhallebinin yarısı dökülür. Üzerine kalan petibörler ufalanıp yayılır. Ve üzerine çilekler ufak ufak doğranarak konur.Son olarak kalan muhallebi çileklerin üzerine dökülür.


Ayrı bir tarafta nişasta ve şeker suda ezilir. Nişastalı karışım kaynamakta olan çilek püresinin içine katılıp bir taşım kaynatılır.. Ve muhallebinin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.


Servis yapmadan önce üzerine hindistan cevizi dökülür...


Afiyet olsun....