5/28/2009

KAYISILI BADEMLİ TART


Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta
3/4 bardak şeker
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak sıvı yağ
1 + 3/4 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1 paket dolgu kreması
2 buçuk çay bardağı soğuk süt
Üzeri için:
Taze kayısı
badem
1 paket tart jölesi
2,5 çay bardağı su
1,5 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Tart kalıbı yağlanır. Yumurta ve şeker çırpılır. Sırası ile yoğurt ve sıvı yağ eklenir . Çırpılır.
Son olarak un , kabartma tozu vanilya eklenir çırpılır ve yağlanmış olan kalıba dökülerek 180 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.
Soğuyunca ters çevrilir. Ayrı bir tarafta dolgu kreması ve soğuk süt çırpılır . Hamurun üzerine konur...
Son olarak , kremanın üzeri kayısı ve badem ile süslenir.Su ve toz şeker ile kaynatılarak pişirilip hazırlanmış olan tart jölesi meyvelerin üzerine dökülür ...
Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır..
Afiyet olsun:))))