9/30/2009
ZEYTİNYAĞLI YEŞİL DOMATES
MALZEMELER
1 kg yeşil domates
2 tane havuç
2 tane kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 -3 yemek kaşığı pirinç
3-4 tane kesme şeker
zeytinyağ
tuz
YAPILIŞI:
Soğanlar küp şeklinde doğranır ve zeytinyağında karamelize edilir. Havuçlar eklenir ve kavurma işlemi devam eder.
Doğranmış olan domatesler eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. Üzerine doğranmış olan sarımsak , tuz , kesme şeker ve 1 bardak kaynar su ilave edilir.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak havuçlar biraz yumuşayıncaya kada pişirilir. Pirinci ilave edilir ve tencerenin kapağı tekrar kapanır.
Pirinçler pişince , ocaktan alınır.
Soğuyunca servisi yapılır.
Afiyet olsun