9/30/2009

ZEYTİNYAĞLI YEŞİL DOMATES



MALZEMELER

1 kg yeşil domates

2 tane havuç

2 tane kuru soğan

4-5 diş sarımsak

2 -3 yemek kaşığı pirinç

3-4 tane kesme şeker

zeytinyağ

tuz

YAPILIŞI:

Soğanlar küp şeklinde doğranır ve zeytinyağında karamelize edilir. Havuçlar eklenir ve kavurma işlemi devam eder.

Doğranmış olan domatesler eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. Üzerine doğranmış olan sarımsak , tuz , kesme şeker ve 1 bardak kaynar su ilave edilir.

Kısık ateşte kapağı kapalı olarak havuçlar biraz yumuşayıncaya kada pişirilir. Pirinci ilave edilir ve tencerenin kapağı tekrar kapanır.

Pirinçler pişince , ocaktan alınır.

Soğuyunca servisi yapılır.

Afiyet olsun