MALZEMELER ( 4 KİŞİ İÇİN)
2 tane iri palamut ( ortasından uzunlamasına ikiye ayrılmış fileto )
4 tane domates
4- 5 tane yeşil biber
2 büyük boy soğan
1 limon
kırmızı pul biber
tuz
zeytinyağ
2 tane iri palamut ( ortasından uzunlamasına ikiye ayrılmış fileto )
4 tane domates
4- 5 tane yeşil biber
2 büyük boy soğan
1 limon
kırmızı pul biber
tuz
zeytinyağ
Yapılışı:
Soğanlar ay ay doğranır.Diriliğini kaybettirmek için , el ile ovuşturulur. Zeytinyağ ile yağlanmış olan tepsiye , soğanın yarısı , onun üzerine balıklar , balıkların da üzerine kalan soğan serpiştirilir.
Soğanların üzerine , pul biber ve tuz konur. Domates ve yeşil biber ile balıkların üzeri süslenir .
Son olarak limon dilimleri ve 1 ,5 bardak kaynar su ilave edilir ve 200 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.