9/30/2009

FIRINDA PALAMUT




MALZEMELER ( 4 KİŞİ İÇİN)

2 tane iri palamut ( ortasından uzunlamasına ikiye ayrılmış fileto )

4 tane domates

4- 5 tane yeşil biber

2 büyük boy soğan

1 limon

kırmızı pul biber

tuz

zeytinyağ


Yapılışı:

Soğanlar ay ay doğranır.Diriliğini kaybettirmek için , el ile ovuşturulur. Zeytinyağ ile yağlanmış olan tepsiye , soğanın yarısı , onun üzerine balıklar , balıkların da üzerine kalan soğan serpiştirilir.

Soğanların üzerine , pul biber ve tuz konur. Domates ve yeşil biber ile balıkların üzeri süslenir .

Son olarak limon dilimleri ve 1 ,5 bardak kaynar su ilave edilir ve 200 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.