KREMA İÇİN MALZEME
1/2 kg süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
HAMUR İÇİN MALZEME
1 paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
1/2 kg süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
HAMUR İÇİN MALZEME
1 paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
Muhallebi pişirilir.
Hamur için malzemeler yoğrulur ve kulak memesi kıvamına getirilir..
Püf noktası: Muhallebisi kesinlikle yapıldıktan sonra bir kenera konur ve buz gibi soğuması beklenir .Ilık bile kullanılmaz. Soğuturken arada çırpa teli ile karıştırılır.
Hamurdan bir parça ele alnır ve yuvarlak şekilde açılır . Tam ortasına bir yemek kaşığı krema koyulur . Kenarlı topla , büz ve birleştir .. Yuvarlayıp tersine çevir...Tepsiye diz. Muhallebiyi kesinlikle taşırmadan kapatın...
180 derecede pişirilir.
Soğuyunca üzerine çay süzgeçi ile pudra şekeri serpilir.