10/01/2009
SODALI ARNAVUT BÖREĞİ
Yengem tam bir börek ustası..Onun yaptığı el açması böreklere çocukluğumdan beri bayılıyorum...İşte size bu leziz böreklerden bir tanesinin tarifi.
Ellerine sağlık canım yengem..
MALZEMELER
Hamur için:
2 şişe soda
1 yumurta
3/4 kahve fincanı sıvı yağ
tuz
aldığı kadar un
Malzemeler yoğrulur.. Hamur yarım saat dinlendirilir.İki eşit parçaya bölünür...Parçalardan biri böreğin alındaki diğeride üstündeki yufkalar için..Bu iki parçanın birinden 15 diğerinden 16 tane ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır.16 tane alta ,15 tane üste.
Her bir hamur parçasını tabak büyüklüğünde açın. Aralarına tereyağ sürerek üst üste koyun.
Önce 16 tane üst üste konmuş olan yufka açılarak , tepsi büyüklüğüne getirilir. Yağlanmış olan tepsiye yerleştirilir.
Daha sonra tercihe göre iç malzemesi konur. Ve kalan 15 yufka açılarak tepsi büyüklüğüne getirilir ve iç malzemesinin üzerine yerleştirilir.
En üstünü yağlayın
200 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.
Afiyet olsun..