MALZEMELER
1 + 2 =3 çay bardağı toz şeker
1,5 bardak ılık süt
2 paket maya
2 yumurta
125 gr tereyağ
1 paket beyaz çikolata sosu
1 yemek kaşığı vanilla extract (vanilya özütü) veya 3 paket vanilya
6 bardak un
İÇ MALZEMESİ
1/2 su bardağı tarçın
1/2 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağ
SOS MALZMESİ:
8 yemek kaşığı tereyağ (yumuşak)
1 + 1/2 cup pudra şekeri
1/4 cup krem peynir
1/2 yemek kaşığı vanilla extract (vanilya özütü) veya 2 paket vanilya
1/8 çay kaşığı tuz
1 + 2 =3 çay bardağı toz şeker
1,5 bardak ılık süt
2 paket maya
2 yumurta
125 gr tereyağ
1 paket beyaz çikolata sosu
1 yemek kaşığı vanilla extract (vanilya özütü) veya 3 paket vanilya
6 bardak un
İÇ MALZEMESİ
1/2 su bardağı tarçın
1/2 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağ
SOS MALZMESİ:
8 yemek kaşığı tereyağ (yumuşak)
1 + 1/2 cup pudra şekeri
1/4 cup krem peynir
1/2 yemek kaşığı vanilla extract (vanilya özütü) veya 2 paket vanilya
1/8 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Hamur için , 1 çay bardağı toz şeker , maya ve ılık süt karıştırılır ve üzeri kapatılarak 15 dakika dinlendirilir.
Mayanın içine , yumurta ,erimeye yakın tereyağ, beyaz çikolata sosu (toz halinde) ,vanilya özütü veya 3 paket vanilya el ile karıştırılır ve içine yavaş yavaş un ilave edilerek yoğrulur.Hamur kıvama gelince , üzeri kapatılır ve bir saat ılık bir yerde mayalanması için dinlendirilir.
Hamur mayalanınca , unlanmış olan tezgahta yaklaşık 50 cm -30 cm ölçülerinde açılır.
Açılmış olan hamurun üzerine , oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağ sürülür.Üzerine toz şeker ve bol tarçın dökülür ve sıkı bir biçimde rulo yapılarak sarılır. Yaklaşık 6 cm eninde parçalar kesilir.
Yağlanmış olan tepsiye diklemesine yerleştirilir ve üzeri örtülerek 1 saat daha dinlendirilir.
180 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.
Sos için tereyağ , krem peynir , pudra şekeri ,vanilya özütüve 2 paket vailya ve tuz mixerle çırpılır.
Fırından yeni çıkmış olan cinnamon roll'ların üzerine sürülür.
Cinnamon Roll'lar sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...