MALZEMELER
1 kg tekir balığı
3/4 bardak un
3/4 bardak mısır unu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
tepsiyi yağlamak için zeytinyağ
1 kg tekir balığı
3/4 bardak un
3/4 bardak mısır unu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
tepsiyi yağlamak için zeytinyağ
YAPILIŞI:
Mısır unu , un , tuz , kırmzı biber , karabiber , tuz karıştırılır.
Balıklar temizlenir ve yağlanmış olan tepsiye tek tek una bulanarak dizilir.
Balıkları dizme işlemi bitince ,kalan un üstüne serpiştirlir.
180 derece ıstılmış olan fırında kızarana kadar pişirilir.
NOT: Tekir balığı , genel olarak yağda kızartılarak pişiriliyor . Ancak bu tarifte fırında kendi yağı ile kızarıyor ve çok daha sağlıklı oluyor.
Tepsiyi yağlamak yerine ,yağlı kağıt sererseniz servisiniz daha kolay olur.
Afiyet olsun...