11/18/2009

FIRINDA MISIR UNLU TEKİR




MALZEMELER

1 kg tekir balığı

3/4 bardak un

3/4 bardak mısır unu

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı tuz

tepsiyi yağlamak için zeytinyağ


YAPILIŞI:

Mısır unu , un , tuz , kırmzı biber , karabiber , tuz karıştırılır.


Balıklar temizlenir ve yağlanmış olan tepsiye tek tek una bulanarak dizilir.

Balıkları dizme işlemi bitince ,kalan un üstüne serpiştirlir.

180 derece ıstılmış olan fırında kızarana kadar pişirilir.

NOT: Tekir balığı , genel olarak yağda kızartılarak pişiriliyor . Ancak bu tarifte fırında kendi yağı ile kızarıyor ve çok daha sağlıklı oluyor.

Tepsiyi yağlamak yerine ,yağlı kağıt sererseniz servisiniz daha kolay olur.

Afiyet olsun...