MALZEMELER
1 paket su böreği yufkası ( BİM 'de satılanı kullandım)
180 gr tereyağ
1 kahve fincanı sıvı yağ
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 paket su böreği yufkası ( BİM 'de satılanı kullandım)
180 gr tereyağ
1 kahve fincanı sıvı yağ
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
YAPILIŞI:
Derin bir tencerede su kaynatılır. İçine 1 çay kaşığı tuz ilave edilir.
Böreği pişireceğiniz borcam yağlanır . Yufkalar teker teker veya ikiye bölünerek , kaynayan suyun içine atılır ve yaklaşık 2 dakika haşlanır. Haşlanan yufkalar , süzülerek alınır ve yağlanmış olan tepsiye açılarak koyulur. Üzerine tereyağ ve sıvıyağ karışımı sürülür. Diğer yufkalarda sırası ile bu şekilde haşlanarak üst üste koyulur. Ortasına peynir ve ince kıyılmış maydanoz serpilir ve yufkaların ,diğer yarısı haşlanarak peynirin üstüne koyulur.Hepsinin arasına yağ sürülür.
Son yufka koyulunca , üzerine kalan yağ dökülür ve 180 derece fırında pişirilir.
Çok pratik....Çok lezzetli ...Kesinlikle tavsiye ederim....