MALZEMELER
4 tane iri levrek
1 tane soğan
300 gr ıspanak
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
zeytinyağ
su
4 tane iri levrek
1 tane soğan
300 gr ıspanak
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
zeytinyağ
su
YAPILIŞI
Levrekler , temizlenir.
Ispanaklar bütün şekilde yıkanır . Soğan , ay şeklinde kesilir. Sıvı yağ , ıspanak ,soğan ,tuz ve karabiber el ile çok sıkmadan ovuşturulur. Suyu ile birlikte , temizlenmiş olan levreklerin ortalarına doldurulur. Yağlanmış olan fırın kabına yerleştirilir.
Ispanakların kalan suyu , 1 bardak su ile karıştırılır ve balıkların yanına dökülür. Fırın kabının üzeri , metal folya ile kaplanır ve 180 derece ısıtılmış olan fırında ,balıklar yarı pişene kadar tutulur.
Daha sonra , üzerinden , folya alınır ve fırında üzerleri kızarana kadar pişirlir.
Afiyet olsun.....