11/01/2009

ISPANAKLI LEVREK DOLMA


MALZEMELER

4 tane iri levrek

1 tane soğan

300 gr ıspanak

2 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

zeytinyağ

su


YAPILIŞI

Levrekler , temizlenir.

Ispanaklar bütün şekilde yıkanır . Soğan , ay şeklinde kesilir. Sıvı yağ , ıspanak ,soğan ,tuz ve karabiber el ile çok sıkmadan ovuşturulur. Suyu ile birlikte , temizlenmiş olan levreklerin ortalarına doldurulur. Yağlanmış olan fırın kabına yerleştirilir.

Ispanakların kalan suyu , 1 bardak su ile karıştırılır ve balıkların yanına dökülür. Fırın kabının üzeri , metal folya ile kaplanır ve 180 derece ısıtılmış olan fırında ,balıklar yarı pişene kadar tutulur.

Daha sonra , üzerinden , folya alınır ve fırında üzerleri kızarana kadar pişirlir.

Afiyet olsun.....