MALZEMELER
2 yumurta
2 tatlı kaşığı mahlep
125 gr tereyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
aldığı kadar un
İçi için : beyaz peynir
Üzeri için: 1 yumurta sarısı ve çörek otu
2 yumurta
2 tatlı kaşığı mahlep
125 gr tereyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
aldığı kadar un
İçi için : beyaz peynir
Üzeri için: 1 yumurta sarısı ve çörek otu
YAPILIŞI
Malzemeler yoğrulur ve elde edilen hamurun üzeri şeffaf folyo ile kapatılarak buzdolabına koyulur.
Yarım saat buzdolabında dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve avuç içi büyüklüğünde , yuvarlak şekilde açılır . Ortasına beyaz peynir koyulur ve kapatılarak yuvarlanır.
Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
175 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.