MALZEMELER
1 paket ince kus kus
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
6-7 tane taze soğan
5-6 yaprak kıvırcık
1/2 demet roka
3 tane havuç
4 tane turp
1 kase küp küp doğranmış salatalık turşusu
tuz
3 limon suyu
sıvıyağ ( yaklaşık 1/2 çay bardağı)
1 paket ince kus kus
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
6-7 tane taze soğan
5-6 yaprak kıvırcık
1/2 demet roka
3 tane havuç
4 tane turp
1 kase küp küp doğranmış salatalık turşusu
tuz
3 limon suyu
sıvıyağ ( yaklaşık 1/2 çay bardağı)
YAPILIŞI
Bir paket kuskus , kısık ateşte , sıvıyağ ile kavrulur. Üzerini 1/2 cm geçecek kadar kaynar su ilave edilir. Tuzu katılır ve tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
Soğuyunca , içine , ince doğranmış maydanoz , dereotu , taze soğan , kıvırcık ,roka ve çok küçük , küp şeklinde doğranmış turp , havuç ve salatalık turşusu ilave edilir.
Tuz , limon suyu ve zeytinyağ ilave edilerek soslanır.
Afiyet olsun.
Bu kuskusu Fas'tan kardeşim ve eşi getirmişlerdi. Tekrar çok teşekkür ediyorum.
Gerçekten çok ince bir kuskus. Bizdeki kısırlık bulgur ile oldukça yakın bir görüntüye sahip.
Bu kuskus olmadan bu lezzeti ve görüntüyü yakalamk isterseniz kesinlikle kısırlık bulgur kullanmanızı tavsiye ediyorum..