MALZEMELER
2 yumurta
200 gr toz şeker
230 gr tereyağ
1 çay kaşığı toz karanfil
250 gr pekmez
1/2 çay kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
5 çay kaşığı toz zencefil
3 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı muskat rendesi
Aldığı kadar un (yaklaşık 400 gr)
2 yumurta
200 gr toz şeker
230 gr tereyağ
1 çay kaşığı toz karanfil
250 gr pekmez
1/2 çay kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
5 çay kaşığı toz zencefil
3 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı muskat rendesi
Aldığı kadar un (yaklaşık 400 gr)
YAPILIŞI
Un , tuz , kabartma tozu ve baharatlar bir kapta karıştırılır.
Tereyağ ve şeker 3 dakika çırpılır. Yumurta ve pekmez ilave edilir ve çırpmaya devam edilir.
Krema karışımına unlu karışım ilave edilir ve hamur yoğrulur.
Elde edilen hamur iki eşit parçaya bölünür ve şeffaf folyo ile kaplanarak buzdolabına koyulur . En az 2 saat bekletilir. Vaktiniz müsait ise hamuru bir gün önceden hazırlayın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
Kalıpla kesilmiş olan hamurlar yağlanmış olan tepsiye dizilir. 175 derece ısıtılmış olan fırında pişrilir.
Soğuyunca süsleme şekeri ile arzuya göre şekillendirilir.
Afiyet olsun