MALZEMELER
KEK İÇİN
2 yumurta
1 bardak toz şeker
1/2 bardak süt
1/2 bardak sıvıyağ
1 +3/4 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı blueberry
ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
KREMASI İÇİN
2 paket vanilyalı puding
1 lt. süt
SOS İÇİN
1 lt. TAMEK üzüm suyu ( kokusundan dolayı özellikle tercih ettim)
5 yemek kaşığı nişasta
BEZE İÇİN
3 yumurtanın beyazı
1/4 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
ÜZERİNE
Taze blueberry
File badem
KEK İÇİN
2 yumurta
1 bardak toz şeker
1/2 bardak süt
1/2 bardak sıvıyağ
1 +3/4 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı blueberry
ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
KREMASI İÇİN
2 paket vanilyalı puding
1 lt. süt
SOS İÇİN
1 lt. TAMEK üzüm suyu ( kokusundan dolayı özellikle tercih ettim)
5 yemek kaşığı nişasta
BEZE İÇİN
3 yumurtanın beyazı
1/4 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
ÜZERİNE
Taze blueberry
File badem
YAPILIŞI
Kek için ,yumurta ve şeker 3 dakika kadar çırpılır. Süt ve sıvıyağ ilave edilir ve tekrar çırpılır. Un , kabartma tozu ve vanilya eklenir ve çırpılır.
Kek karışımı , yağlanmış olan borcama dökülür ve üzerine 1 kahve fincanı blueberry serpilir.
175 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.
2 paket vanilyalı puding 1 lt süt ile pişirilir.
Fırından çıkarılmış olan kek , 1 bardak süt ile ıslatılır ve üzerine vanilyalı puding dökülür.
1 litre üzüm suyu ,nişasta ile pişirilir ve pudingin üzerine dökülür.
3 yumurtanın beyazı ,tuz ve toz şeker ile çırpılır. Kaşık ile üzüm peltesinin üzerine konur.
Fırının ızgarası yakılır ve tatlı fırına verilir. Beze kızarır kızarmaz fırından çıkartılır.
Tatlı buzdolabında soğutulur .
Servis yapılmadan önce üzerine taze blueberry ve bıçakla kesilmiş file badem serpilir.
Afiyet olsun....