3/09/2011

SUSAM YAPRAĞI DOLMASI



MALZEMELER

2 Demet susam yaprağı

200 gr kıyma

1 su bardağı pirinç

1 adet kırmızı soğan

3-4 sap yeşil soğan

2 adet domates

1 yemek kaşığı sarımsak puresi

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1/2 demet maydanoz

YAPILIŞI:

Kırmızı soğan ve domatesler rendelenir,Yeşil soğan çok ince kıyılır. Kırmızı soğan,yeşil soğan domates rendesi , pirinç , kıyma , sarımsak püresi , sıvıyağ ,ince kıyılmış maydanoz ,tuz ve karabiber ile karıştırılır. Yıkanmış ( farklı bir işlem yapılmamış olan) susam yapraklarına sarılarak tencereye dizilir. Üzerine su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir.

Not: Susam yaprağını daha önce denememiş olanlar için çok ince bir yaprak , sarılmadan önce haşlanmasına kesinlikle gerek yok.Ben , içini pişirmeden koydum .İkisi birlikte aynı anda aynı derecede pişti...Bu yaprağın çok farklı bir tadı yok..denemeye korkmayın...

Afiyet olsun....