MALZEMELER
2 Demet susam yaprağı
200 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet kırmızı soğan
3-4 sap yeşil soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı sarımsak puresi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
2 Demet susam yaprağı
200 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet kırmızı soğan
3-4 sap yeşil soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı sarımsak puresi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
YAPILIŞI:
Kırmızı soğan ve domatesler rendelenir,Yeşil soğan çok ince kıyılır. Kırmızı soğan,yeşil soğan domates rendesi , pirinç , kıyma , sarımsak püresi , sıvıyağ ,ince kıyılmış maydanoz ,tuz ve karabiber ile karıştırılır. Yıkanmış ( farklı bir işlem yapılmamış olan) susam yapraklarına sarılarak tencereye dizilir. Üzerine su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir.
Not: Susam yaprağını daha önce denememiş olanlar için çok ince bir yaprak , sarılmadan önce haşlanmasına kesinlikle gerek yok.Ben , içini pişirmeden koydum .İkisi birlikte aynı anda aynı derecede pişti...Bu yaprağın çok farklı bir tadı yok..denemeye korkmayın...
Afiyet olsun....