MALZEMELER
İÇ KARIŞIMI İÇİN MALZEMELER
2 Orta boy patates
1 su bardağı lor peyniri
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
kırmızı biber
karabiber
tuz
HAMUR İÇİN MALZEMELER
4 cup un
1,5 cup ılık su
2 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
İÇ KARIŞIMI İÇİN MALZEMELER
2 Orta boy patates
1 su bardağı lor peyniri
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
kırmızı biber
karabiber
tuz
HAMUR İÇİN MALZEMELER
4 cup un
1,5 cup ılık su
2 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Un ,tuz ,toz şeker , sıvıyağ , tereyağ (eritilmeden) ,sıcağa yakın ılık su ,maya ile karıştırılarak yoğrulur. Yoğurma işlemi sırasında ele yapışmasını önlemek için un serpmek gerekiyor.
Yoğrulmuş olan hamur üzeri örtülerek sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.
Ayrı bir tarafta ,2 adet patates haşlanır ve haşlama işlemi tamamlanınca ezilerek püre haline getirilir.
İçine süt ve tereyağ eklenir ve bu şekilde bir taşım kaynatılır.
Dereotu ,taze nane ,maydanoz ,taze soğan çok ince doğranır ve patates püresine ilave edilir. Son olarak lor peyniri ve baharatlar ilave edilir.
Mayalanmış olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak açılır ve içine harç malzemesi koyularak kenarları kıvrılır.
175 derecede önceden ısıtılmış olan fırında pişirilir.
Afiyet olsun...