11/12/2012

TACO PİE


MALZEMELER

 HAMUR  ICIN  MALZEMELER

150 Gr Erıtılmıs Tereyagı

1 Cup Ince Mısır Unu 

2 Yumurta

2 Cup Patates Puresı Tozu

1/2  Cup Un

3/4 Cup Sut 

2 Yemek Kasıgı Sıvıyag

2 Yemek Kasıgı Taco Baharatı

1,5 Cay Kasıgı Tuz


HARC ICIN MALZEMELER

   1/2 Kg. Kıyma

1 Adet Kuru Sogan

1 Cup Su

1 oz.  Yaklasık 30 gr. Taco Baharatı

3 Yemek Kasıgı Sıvıyag


UZERI ICIN MALZEMELER

 Kıyılmıs Marul

Kup Seklınde Dogranmıs Domates

Sour Cream  

 VEYA

  3/4  Cup  Yogurt  +  3 /4 Cup Suzme Yogurt Karısımı  


Arzu edersenız  Özgür Şef   ın  vermıs oldugu sour cream tarıfı asagıdadır

SOUR CREAM

1 KUTU 200 ML KREMA 


3 KAŞIK LABNE 


1 KAŞIK SÜZME YOĞURT 


 
Kremayı ve labneyi ve yoğurdu bir kavanoz içerisinde karıştırın ve ağzını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 24 saat bekletin ve daha sonra buzdolabında muhafaza edin. Sour cream sertleşecek ve kıvamına kavuşacaktır.




YAPILISI

Hamur ıcın hazırlamıs oldugunuz butun malzemeyı yogurun ve yaglanmıs olan tart kalıbınıza bastırarak sekıl verıp yerlestırın .

Uzerıne catal ıle delılker acın ve ıcıne kuru baklıyat doldurulmus  bır  yaglı kagıt  yerlestırın . Bu Sekılde  , hamurunuzu  onceden 175 derece ısıtılmıs olan fırında tam 12 dakıka pısırın.

 Eger hamurunuzu bu sekılde pısırırsenız seklını cok guzel muhafaza ederek pısecektır.

(Ben tart yapımı ıcın  ozel olarak ayırmıs oldugum kuru fasulyelerı kullanıyorum. Her ne zaman tart yapmaya karar versem  dolaptan aynı fasulyelerı cıkartıyorum. Eger sızde kullandıgınız baklıyatları bu sekılde saklarsanız  hem ekonomık acıdan bır cozum olur hemde seklı  cok daha duzgun tartlar yapabılırsınız.)

Hamurunuz pıserken ,  ayrı bır tarafta ınce kıyılmıs olan kuru soganı  sıvıyagda kıyma ıle  birlikte kavurun

Icıne taco baharatı ve 1 cup su ılave edın . Arzu ederseniz tuz ekleyebilirsiniz . (Kullanmis oldugum  taco baharatinin icinde tuz bulundugu icin ben extra tuz eklemedim.)

Kıymalı karısım suyunu cekene kadar  pısırın. ( Servıs yaparken hamurun mumkun oldugunca  ıslanmaması ıcın , pısırme ıslemı sırasında   kıymanın suyunu tamamen cektırmeye ozen gosterın)

Fırından cıkarmıs oldugunuz hamurun uzerındekı  ıcı baklıyat dolu yaglı kagıdı alın ve bunun yerıne  hamurun uzerıne pısırmıs oldugunuz kıymayı dokun.

Bu sekılde fırında bır 10 dakıka daha pısırın. Eger hamuru kalın actıysanız pısırme suresını arttırabılırsınız 

Eger hamur cok ınceyse sadece 5 dk bıle pısırmenız yeterlı olacaktır .



Servıs esnasında kıymaların uzerıne Sour Cream veya Yogurt karısımını yayın  . Onun uzerıne marul ve son olarak kup seklınde dogranmıs domateslerı de serpıp servıs yapabılırsınız. 



Not  : Turkıye de Taco baharatı bulmakta gucluk cekıyorsanız asagıdakı lınk e tıklayıp Arıfoglu Baharatlarının bu urunu pıyasaya surdugunu gorebılırsınız



http://www.arifoglu.com/tr_urunler.asp?islem=urunac&id=204

Afıyet Olsun.