MALZEMELER
HAMUR ICIN MALZEMELER
150 Gr Erıtılmıs Tereyagı
1 Cup Ince Mısır Unu
2 Yumurta
2 Cup Patates Puresı Tozu
1/2 Cup Un
3/4 Cup Sut
2 Yemek Kasıgı Sıvıyag
2 Yemek Kasıgı Taco Baharatı
1,5 Cay Kasıgı Tuz
HARC ICIN MALZEMELER
1/2 Kg. Kıyma
1 Adet Kuru Sogan
1 Cup Su
1 oz. Yaklasık 30 gr. Taco Baharatı
3 Yemek Kasıgı Sıvıyag
UZERI ICIN MALZEMELER
Kıyılmıs Marul
Kup Seklınde Dogranmıs Domates
Sour Cream
VEYA
3/4 Cup Yogurt + 3 /4 Cup Suzme Yogurt Karısımı
Arzu edersenız Özgür Şef ın vermıs oldugu sour cream tarıfı asagıdadır
VEYA
3/4 Cup Yogurt + 3 /4 Cup Suzme Yogurt Karısımı
Arzu edersenız Özgür Şef ın vermıs oldugu sour cream tarıfı asagıdadır
SOUR CREAM
1 KUTU 200 ML KREMA
3 KAŞIK LABNE
1 KAŞIK SÜZME YOĞURT
Kremayı ve labneyi ve yoğurdu bir kavanoz içerisinde karıştırın ve ağzını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 24 saat bekletin ve daha sonra buzdolabında muhafaza edin. Sour cream sertleşecek ve kıvamına kavuşacaktır.
YAPILISI
Hamur ıcın hazırlamıs oldugunuz butun malzemeyı yogurun ve yaglanmıs olan tart kalıbınıza bastırarak sekıl verıp yerlestırın .
Uzerıne catal ıle delılker acın ve ıcıne kuru baklıyat doldurulmus bır yaglı kagıt yerlestırın . Bu Sekılde , hamurunuzu onceden 175 derece ısıtılmıs olan fırında tam 12 dakıka pısırın.
Eger hamurunuzu bu sekılde pısırırsenız seklını cok guzel muhafaza ederek pısecektır.
(Ben tart yapımı ıcın ozel olarak ayırmıs oldugum kuru fasulyelerı kullanıyorum. Her ne zaman tart yapmaya karar versem dolaptan aynı fasulyelerı cıkartıyorum. Eger sızde kullandıgınız baklıyatları bu sekılde saklarsanız hem ekonomık acıdan bır cozum olur hemde seklı cok daha duzgun tartlar yapabılırsınız.)
Hamurunuz pıserken , ayrı bır tarafta ınce kıyılmıs olan kuru soganı sıvıyagda kıyma ıle birlikte kavurun
Icıne taco baharatı ve 1 cup su ılave edın . Arzu ederseniz tuz ekleyebilirsiniz . (Kullanmis oldugum taco baharatinin icinde tuz bulundugu icin ben extra tuz eklemedim.)
Kıymalı karısım suyunu cekene kadar pısırın. ( Servıs yaparken hamurun mumkun oldugunca ıslanmaması ıcın , pısırme ıslemı sırasında kıymanın suyunu tamamen cektırmeye ozen gosterın)
Fırından cıkarmıs oldugunuz hamurun uzerındekı ıcı baklıyat dolu yaglı kagıdı alın ve bunun yerıne hamurun uzerıne pısırmıs oldugunuz kıymayı dokun.
Bu sekılde fırında bır 10 dakıka daha pısırın. Eger hamuru kalın actıysanız pısırme suresını arttırabılırsınız
Eger hamur cok ınceyse sadece 5 dk bıle pısırmenız yeterlı olacaktır .
Servıs esnasında kıymaların uzerıne Sour Cream veya Yogurt karısımını yayın . Onun uzerıne marul ve son olarak kup seklınde dogranmıs domateslerı de serpıp servıs yapabılırsınız.
Not : Turkıye de Taco baharatı bulmakta gucluk cekıyorsanız asagıdakı lınk e tıklayıp Arıfoglu Baharatlarının bu urunu pıyasaya surdugunu gorebılırsınız
http://www.arifoglu.com/tr_urunler.asp?islem=urunac&id=204
Afıyet Olsun.