MALZEMELER
12 oz ( 340 gr) Bebe Biskuvisi
6 -8 Adet Dilimlenmis Muz
2 Cup Sut
5 oz. ( 145 gr.) Instant Vanilyali Puding
8 oz. ( 1 paket )( 230 gr.) Krem Peynir
14 oz. ( 400 gr. ) Sweetened Condensed Milk
12 oz .( 340 gr.) Cirpilmis Krema ( Detayli Bilgi Asagidadir)
YAPILISI
Bebe biskuvilerini rondodan gecirip ufalanmasini saglayin.
Daha sonra tatlinizin uzerini susleyebilmek icin yaklasik 1 cup kadarini ayirin.
2 Cup sut ile 5 oz. instant pudingi cirparak karisimin koyulasmasini saglayin.
Ayri bir kapta , krem peyniri mixer ile cirpip yumusamasini saglayin.
Icine sweetened condenced milk ekleyin ve cirpmaya devam edin.
12 oz. cirpilmis kremayi , krem peynirli karisima ilave edin .
Peynirli karisimi yavas yavas puding ile birlestirin.
Pudinginizin 1/3 unu servis tabaginiza dokun .
Uzerine ufalanmis olan biskuviler ve dilimlenmis muzlari yerlestirin .
Tekrar ayni islemi yaptiktan sonra , kalan 1/ 3 oranindaki pudingi muzlarin uzerine dokun
Son olarak ayirmis oldugunuz 1 cup ufalanmis bebe biskuvisini pudingin uzerine serpin.
Buzdolabinda yaklasik 2 saat soguttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Not: Vermis oldugum tarifleri , genellikle Turkiye' deki malzemeler ile uretilebilir olmalari icin ozenle secmekteydim .
Ancak bu tarifteki bir cok malzeme Turkiye'de rahatlik ile bulamadigimiz malzemeler.
Yine de bu tarifi uygulamak isterseniz
Turkiye'de bulunanan ve soguk sut ile cirpilip , pisirmeden hazirlanan vanilyali puding karisimlarini kullanabilirsiniz.
Sweetened Condenced milk icin Cafe Fernando ' da gormus oldugum bir tarifi size vermek isterim..
Tarife ulasmak isterseniz asagidaki link'e tiklayin .
Cirpilmis Krema Icin Bilgi:
Amerika'da iki cesit krema satilmaktadir . Biri donmus urunlerin bulundugu reyonda hazir cirpilmis ve donmus olarak satilan krema .Ben Ugluladigim tarif icin bu kremayi kullandim .
Ikinciside Turkiye'de Sutlerin bulundugu reyonda satilan Sut Kremasi .
Eger sizde tarifiniz icin sut kremasi kullanmak istiyorsaniz 1 bardak kremayi 1 bucuk yemek kasigi pudra sekeri ile cirpin.
Eger cok az cirparsaniz kivami oturmaz ve tatliniza eklediginizde erir. Eger cok fazla cirparsaniz cok sertlesir ve tatliniza yedirmekte gucluk cekersiniz. Icinde parca parca kalir.
Yapmaniz gereken , kremaniz cok asiri serlesmeden cirpma islemini sonlandirmak.
Bu leziz tarifi benim ile paylasan Karen Hanima cok tesekkur ederim.
Afiyet Olsun