MALZELER
230 Gr. Tereyağ
1/2 Cup Toz Şeker
1 + 1/2 Cup Esmer Şeker
2 Yumurta
2 Yemek Kaşığı Vanilya Extract ( Arzu eden benim gibi immitatiton extract kullanabilir)
2 + 3/4 Cup Un
3/4 Çay Kasıgı Deniz Tuzu
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 + 1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
2 + 1/4 Cup Damla Çikolata
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki tereyağını mikser ile çırpıp , yumuşamasını sağlayın.
Şekerleri ilave edip çırpma işlemine devam edin.
Karışımın içine yumurtaları ve vanilyayı ilave edin .
Son olarak , un , kabartma tozu ve karbonatı ilave ekleyip çırpma işlemini sonlandırın.
Spatula yardımı ile damla çikolatalarınızı ekleyin..
Fırınızı 180 Dereceye ayarlayın ve ısınmasını beklerken , kurabiyelerinizi pişireceğiniz tepsilere yağlı kağıt serin.
Kurabiye karışımınızı , dondurma kaşığı veya normal bir kaşık ile aralarında en az 6 - 7 cm mesafe kalacak şekilde yağlı kağıdın üzerine koyun.
Eger kurabiyelerinizi pirirmeden önce , eliniz ile disk şekli verirseniz , kurabiyelerinizin pişirken kurumasını engelliyemezsiniz.
Siz hamuru top şeklinde koymalısınız ki , pişme işlemi sırasında , hamur ısındıkça kendisini salıp disk şeklini alsin..
Bu şekilde pişirirseniz kurabiyeleriniz asla kurumaz.
Kurabiyelerinizi , 180 derece ısınmış olan fırınınızda , 12 - 13 dakika arası pişirin.
İyi sonuç almak istiyorsanız asla erken çıkartmayın.
Ben yaklaşık 5 tepsi ile çalıştım.Her birini fiırına sürerken , ayrı bir tarafta , pişirmeye başladığım zamanı not aldım.
Tepsilerimden bir tanesi fırında 14 dakika kaldı..
Ve 14 dakika fırında kalan bu kurabiyelerimden aldığım sonuç diğer tepsilerde pişen kurabiyelere oranla malesef :( kurumuş olmalarıydı.
Sizde zamanlamaya dikkat ederseniz , çıkan sonuçtan çok memnun kalacaksınız.
Kurabiyeleri fırından çıkartınca asla dokunmayın..Sıcak oldukları içn hala çok yumuşak olacaklardır.
Tamamen soğuduklarından emin olduğunuz zaman servis tabağına alabilirsiniz.
Biz ortaya çıkan sonuçtan çok memnun kaldık..Umarım bu lezzet sizede aynı keyfi verir.
Afiyet olsun.