MALZEMELER
2 adet çılbır usulu pişirilmiş yumurta ( poached egg )
1 adet English Muffin ( Turkiye' de yapanların simit kullanmasını tavsiye ederim)
1 adet avakado ( dilimlenmiş)
1 adet domates ( dilimlenmiş)
2 ince dilim taze kaşar
Karahindiba yaprağı
Hollandaise Sos
YAPILIŞI
1. Aşama : Hollandaise Sauce
Bu tarifimiz için ilk olarak hazırlamamız gereken şey , Hollandaise sosudur. Bunun için , bir önceki post'umda yazmış olduğum Hollandaise tarifini bire bir ölçülerde yapmanız gerekir.
Tarif için : http://berrycafe.blogspot.com/2012/10/hollandaise-sauce.html
2. Aşama : Yumurtalar
Bir tencereye su doldurup kaynamaya bırakın .Su çok ısındığında , kaynama noktasından once ateşin altını en kısık ayara getirin ve tenecereye yarım kahve fincanı sirke dokun.Tercihen renksiz sirke..
2 adet yumurtayı , küçük kaselere ayrı ayrı kırın .
Kaynamakta olan suyu , bir kaşık ile karıştırıp suya momentum katalım. Ve yumurtaları ,teker teker suyun hareket yönüne doğru ve çok yavaşça tencereye bırakalım.
Yaklaşık 3 dakika içerisinde yumurtalarınızın hazır olduğunu göreceksiniz.
Yavaşça delikli bir servis kaşığı yardımı ile yumurtalarınızı tencereden çıkartın ve pişme işlemini sonlandırmak ve hemen soğumasını sağlamak için buzlu suyun içine koyun .
Son olarak , yumurtaları yavaşça buzlu suyun içinden alıp , fazla suyunun gitmesi için bir mutfak havlusunun üzerine koyun.
Eğer yumurtalarınızı az pişirirseniz hemen parçalanırlar.
Eğer çok pişirirseniz bu seferde servis yapıldıktan sonra , kesilen yumurtaların içinden sarısı , sıvı olarak akmaz.
Resimde : Servis yapıldıktan sonra bıçak ile patlatılmış olan yumurtayı görüyorsunuz. İstediğimiz yumurtamızın dışı katı beyaz olarak pişerken içinin ise bu şekilde sıvı kalabilmesidir.
Chef Gordon Ramsey 'in anlatımıyla Poached Egg Yapımı
3. Aşama : Ekmek
Ayrı bir tarafta , 1 kaşık tereyağ eritip içine ortadan ikiye kesilmiş olan English Muffin 'lerini veya Simitleri kızartın.
4. Aşama : Hazırlanışı
Kızamış olan ekmeklerinizi servis tabağına koyun . Sıcağı gitmeden üzerine taze kaşar peynirini yerleştirin. .
Üzerine sırası ile karahindiba yaprağı , domates ve avakado ilave edin .
Yumurtalara zarar vermeden çok yavaşça en üstteki yerini almasını sağlayın.
Son olarak Hollandaise Sosu uzerine döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.