2 Adet Avacado
1 Adet Domates
1 Adet Salatalık
2 - 3 Adet Taze Sogan
3 - 4 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1/ 2 Limon Suyu
Tuz
NOT : HAZIRLAYACAĞINIZ GUACAMOLE'NİN KALİTESİ İÇİN MALZEME SEÇİMİNDE ÇOK ÖZEN GÖSTERMELİSİNİZ.
AVACADO YUMUŞAK OLMALI . ÜST YÜZEYİNİ ELİNİZ İLE HAFİFÇE SIKTIĞINIZDA İÇİNİN YUMUŞAK KREM KIVAMINDA OLDUĞUNU HİSSETMELİSİNİZ.
EĞER , SATIN ALDIĞINIZ AVACADOLAR SERT İSE , ODA SICAKLIĞINDA BİR KAÇ GÜN BEKLETMELİSİNİZ.
DOMATES HİÇ YUMUŞAMAMIŞ OLMALI VE ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARTILMALIDIR.
YAPILIŞI:
Avacado yarısından kesilir ve içindeki çekirdek çıkartılır. Kalan yeşil kısmı , bir kaseye sıyırılır.
Ve çatal ile ezilir. Avacadonuzu ezerken mümkün olduğu kadar krem kıvamına gelmesini sağlayın.
Ayrı bir tarafta , salatalık ve domatesi çekirdek kısımlarını ayırıp çok küçük küp şeklinde doğrayınız.
Taze soğanı çok ince kıyın ve sarımsakları rendeleyiniz.
Ezilmiş olan avacado püresinin içine , domates , salatalık , taze soğan , rendelenmiş sarımsak , zeytinyağ , limon suyu ve tuz ilave edip karıştırın.
Arzuya göre limon suyunu azaltıp arttırabilirsiniz.
Hazırlamış olduğunuz Guacamole'yi servis yapacağınız kaba koyun ve üzerini folyo ile kapatıp dolapta muhafaza edin.
Not: Guacamole hazırlandıktan kısa bir süre sonra servis edilmeyecek ise , avacadonun içerisinden çıkan çekirdekleri guacamolenin üzerine koyun ve bu şekilde folyo ile kapatıp buzdolabında muhafaza edin.
Bu şekilde beklerse , üzerinde bulunan çekirdekler avacadonun rengini muhafaza edecektir.
Afiyet olsun.