5/04/2009

ISPANAKLI KEK







Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak (rondoda çekilmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için:2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un


Krema icin ek malzeme:

1 paket kremsanti
1 cay bardagi sut



Yapılışı:

Yumurtalar ile şeker çırpıldıktan sonra süt ve yağ ile ıspanak eklenir . Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip çırpılır.

Yağlanmış kalıba dokulur ve 175 C fırında pişirilir.

Bu arada krema pişirilip soğumaya bırakılır.
Krem şanti hazırlanır ve soğuk haldeki kremanın içine katılıp güzelce karıştırılır.

Kek ılık haldeyken kalıptan çıkarılıp kenarlarından bıçak yardımıyla bir miktar kesilir, sonra
ortadan ikiye bölünür ve ortasından da bir miktar kek çıkartılır. Bu kek parçaları rondoda çekilip en son pastamızın üzerine serpilerek süsleme olarak kullanılır.

Ortadan ikiye kesilmiş olan kekin bir parçası süt ile ıslatılarak kremanın yarısı sürülüp kekin diğer parçasıda üzerine kapatılır ve yine süt ile ıslatılarak kalan krema en üzerine yayılır.

Pastamız buzdolabında 1 saat kadar bekletildikten sonra servis edilir.